Szilveszteri evezés

2017-12-25

Drága DSE Tagok és Pártolók!

 

Nagyon-nagy szeretettel várunk benneteket december 31-én 9 órára a csónakházhoz a szilveszteri evezésre.

 

BÖGRÉT HOZZATOK !!!!!!!

/ne környezetszennyező műanyagot használjunk./

 

Program:

 • 9 órától: gyülekező, előkészületek, jókat beszélgetünk, cikizzük a gyengébb képességűeket, későn jövőket, alapvetően családias hangulat. Előkészítjük az ital és étel előállításához szükséges eszközöket. Kijelöljük a tűz és a forralt bor őrzőit!

 • 9 óra 30-kor: Hajók, lapátok, mentőmellények előkészítése, legénységek összeállítása, beöltözés, általános okoskodás.

 • 9 óra 55-kor: Szilveszteri ünnepi beszéd meghallgatása. Előadja: Gyémánt nanorúd tömörítmény keménységű FOKI VILI.

 • 10 óra Vastaps, őrjöngés, eufória.

 • 10 óra 1 perc Sándor Tommmyboy Csónakházatyaúristen, megálldja a vízreszállókat, mindenkinek életkornak nemnek és fantáziának megfelelő testi örömöket kíván!

 • 10 óra 2 perctől 10 óra 5 percig még várunk egy kicsit az asztalos testvéreinkre.

 • 10 óra 7 perckor elevezünk, teljesítjük az időjárásnak megfelelő 70 perces vízi programot.

 • 10 óra 77 perckor visszaérkezünk, partraszállunk, a legyorsabban érkezők visszamennek Ropi csapatát menteni és melengetni a Halászkerthez. 

 • 10 óra 84 perckor elkezdődik a haccacáré! 

 • Részletesen: tüzelés /nehogy félre értsétek, óvszer nem kell hozzá, csak tábortűzről van szó/, forralt bor és teaivás, zsíros kenyér fogyasztás /mérsékelt zsírtartalmú zsírokkal és illatos lila hagymával/, elmés beszélgetések, az év legkomolyabb eseményeinek felelevenítése /nagyotmondó verseny/.

Étel-italról az egyesület gondoskodik, csak annyi dolgod van, hogy e-mailban vagy telefonon jelezd a részvételi szándékot, 29-ig. Jó lenne hozzávetőleges létszámot tudni az étel ital miatt. 

 

Természetesen hozhattok süteményt esetleg egyéb szomjoltó folyadékokat! /Én például nagyon preferálom a szója vagy mandula tejet, mert a vörös bortól kiütésem lesz. Nics jobb így év vége felé egy jó nagy bögre szójatejnél!/

 

Szeretettel várunk mindenkit!!

 

                                             Üdvözlettel: Szervezők!!!!!

 

 

BÖGRÉT HOZZATOK !!!!!!!

/ne környezetszennyező műanyagot használjunk./

 

Tudományos Ismeret Terjesztés, hogy okosak is legyetek:

 

És végül keménységem története: gyémánt rugalmassági modulusza 443 gigapascal. Keménységének titka, hogy kristályszerkezetében minden szénatom négy másik szénatommal kapcsolódik erős kovalens kötéssel. Eddig a gyémánt volt a világ legkeményebb anyaga.

Dubrovinszkaja kollégáival - Leonyid Dubrovinszkijjel és Falko Langenhorsttal - szabadalmaztatta az eljárást, amellyel 491 gigapascal rugalmassági moduluszú anyagot lehet előállítani.

 

Az új anyag, amelyet "gyémánt nanorúd tömörítménynek" (ADNR) neveznek, annyiban különbözik a gyémánttól, hogy összefonódó apró gyémántrudakból áll. A gyémántrudak 5-20 nanométer átmérőjűek és körülbelül 1 mikron hosszúak.

Az ADNR létrehozásakor a szakemberek karbon-60 molekulákat (60 szénatomból álló pirinyó gömböket) lapátoltak a Bajor Földrajzi Intézet ötezer tonnás szuperprésébe, ahol a földfelszíni légköri nyomás mintegy kétszázezerszeresét, 20 gigapascal nyomást helyeztek rá, miközben mintegy 2200 Celsius fokra hevítették.

A csapat ezt követően Franciaországba, Grenoble-ba szállította a terméket, ahol az Európai Szinkrotron Sugárzástani Kutatóbázisra szállították. Az itt végzett mérések megállapították, hogy az ADNR 0,3 százalékkal sűrűbb a gyémántnál és a jelenleg ismert legkevésbé összenyomható anyag.

Dubrovinszkajáék már összeállítottak egy koncepciót, amely alapján a ipari mennyiségben gyártanák a szupergyémántot ipari célokra.

Remélem elolvastátok, ez az igazi keménység!!

Előre is BOLDOG ÚJ ÉVET!

A meghívót terjesszétek, hogy mindenkihez eljusson.

 

BÖGRÉT HOZZATOK !!!!!!!

/ne környezetszennyező műanyagot használjunk./

 

Hiba | Kenumaraton

Hibaüzenet

 • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; backup_file has a deprecated constructor require_once() függvényben (/home/mitvegye/public_html/kenumaraton.hu/sites/all/modules/contrib/backup_migrate/backup_migrate.module 279 sor).
 • Deprecated function: Non-static method FastGallery::getInstance() should not be called statically fast_gallery_get_FastGallery() függvényben (/home/mitvegye/public_html/kenumaraton.hu/sites/all/modules/fast_gallery/fast_gallery.module 283 sor).
 • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mitvegye/public_html/kenumaraton.hu/includes/common.inc:2791) drupal_send_headers() függvényben (/home/mitvegye/public_html/kenumaraton.hu/includes/bootstrap.inc 1499 sor).
 • Error: Call to undefined function sql_regcase() FastGallery->exploreDir() függvényben (/home/mitvegye/public_html/kenumaraton.hu/sites/all/modules/fast_gallery/fast_gallery.class.php 169 sor).

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.