Mosoni-Duna túraverseny

Hol: 
Mikor: 
2013-05-25 09:00
Táv: 
31 fkm
Ár: 
1800 Ft / fő

IV. Mosoni-Duna kajak-kenu időmérős teljesítmény-vízitúra

civil összefogással a vízi szabadidő sportokért

Rendező: Víziló Vízitúra és Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség
Nevezési lap: http://www.magyar-vizitura.hu/?page_id=2245

Információ kérése: 06 30 372.7676, 06 20 254-4641, info@vizilo-vizitura.hu, office@dr-vtsz.hu

Időpont: 2013 május 25.

Helyszín: Rajka, Aranykárász Kemping (www.aranykarasz.hu)

Nevezési díj: 1800 Ft / fő + egy apró ajándék, (melyet majd egy másik versenyző kap meg az eredménykírdetés során. Megajándékozzuk egymást)

A nevezési díj tartalmazza: hajó és személyszállítás, kupa, oklevél, vacsora, sátras szállás péntek éjszakára.

Mosoni-Duna 2013

A IV. Mosoni-Duna kajak-kenu teljesítmény-vízitúra, és családi nap részletei:

A Víziló Vízitúra és a Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség célja egy olyan vízi szabadidős program rendezése a Mosoni-Dunán, amely a kihívásokat és az amatőr versenyzést kedvelők mellett a régióban élő családoknak, gyermekeknek kínál vízi és vízparti szórakozást, segít megszerettetni a vízi sportokat és a “vízi életet”.

Egy program a családoknak is!

teljesítmény-vízitúra mellett, napközben a rajkai Aranykárász Kempingben vízi sportokkal ismerkedő családoknak szeretnénk bemutatót tartani arról, hogy hogyan kell evezni, vízreszállni, milyen eszközök kellenek a vízi sportokhoz, és hogyan kell használni azokat.. Mindezek mellett lehetőséget adunk, hogy biztonságos körülmények között próbálgathassák a családok, akár pici gyerekekkel is a különböző vízi eszközöket.

A program szervezése és megvalósítása teljes mértékben civil összefogás eredménye.

A teljesítmény-vízitúra

időpont: 2013 május 25., 31 fkm, a Mosoni-Duna felső szakaszán.

rajt: Rajka, Aranykárász Kemping, cél: Mosonmagyaróvár szabadstrand

szintidő: 5 óra. (az ezen kívül eső beérkezőket nem értékeljük)

Minden olyan vízi sportokat szerető embert várunk, aki szeretne egy jó hangulatú napot eltölteni Magyarország egyik legszebb vízterületén. A Mosoni-Duna egy közepesen gyors folyású, szakaszonként rendkívül technikás folyó Nyugat-Magyarországon, a Szigetközben.

A verseny Rajkáról indul és egy izgalmas, kanyargós, gyors folyású folyószakaszon át a mosonmagyaróvári szabadstrandig tart. A beérkezők hajóit utánfutóval, a részt vevőket pedig busszal szállítjuk vissza a rajt helyszínére, ahol az eredményhírdetéssel és a vacsorával zárjuk a napot.

Kategóriák:

 

Túrakenu 2

Túrakenu 2 – vegyes

Túrakenu 3 – 4 (OPEN) – családi kategória

Versenykenu

Túrakajak 1 – 2

Túrakajak 2 vegyes

Versenykajak OPEN

Tengeri kajak (OPEN)

Para” kategória

Óriás hajó és evezős a vízterület tulajdonságai miatt nem ajánlott!

Program ismertető:

2013 május 24. péntek: érkezés és szállás elfoglalásaEzen a napon a sátras szállás ingyenes

2013 május 25. szombat: rajt folyamatosan: 9:00-tól

Célbaérkezés után frissítő osztás Mosonmagyaróváron, majd busszal visszautazás Rajkára.

A hajók visszaszállításáról is a szervezők gondoskodnak.(igény esetén)

Délután eredményhírdetés, vacsora majd zenés tácos mulatság.!

Napközben a rajkai Aranykárász Kempingben vízhezszoktatás családoknak program.

Teljesítmény-vízitúra szabályzat

 • A rendezvény: időt mért teljesítmény-vízitúra külön haladó hajókkal.

 • A rendezvényen csak úszni tudók vehetnek részt saját felelősségre, elfogadva a személyi részvételi feltételeket és a hajók típusfeltételeit.

 • A túrázók által használt hajót csak kézi erővel, hajó típushoz való evezőlapáttalszabad hajtani a verseny végéig.

 • A hajóból kiszállni csak a kijelölt helyeken átemelésnél, illetve borulás vagy vészhelyzetesetén szabad, a hajót a parton vinni kézben vagy bármilyen jármű segítségével TILOS.

 • A hajóban a hajózási szabályzatnak megfelelő kötelező felszerelésről gondoskoni kell, a szervezők által biztosított hajóknál ez a szervezők kötelezettsége. (5 m. kötél, szivacs vagy bármilyen min, 1 liter űrtartamú merőeszköz, mentőmellény mindenki számára, elemlámpa)

 • A rendezvényen egyéni időmérés zajlik rajtszám szerint, így a kiosztott rajtszám feltünő helyre való elhelyezéséről a versenyzőknek gondoskodniuk kell. (jelen esetben a JOBB OLDAL)

 • A részt vevők betartják a rendezvény előtti vízre vonatkozó tájékoztatót és előírásokat.

 • A rendezvényen kategóriánként hírdetünk 1., 2., 3., helyezettet, az általunk mértfutamidejük alapján. Az versenyen nincs állóóra, a borulás és pihenéssel töltött időt isbeleszámoljuk a futamidőbe. Kötelező pihenő nincs!

 • A verseny szervezői kikötik magunak a jogot, hogy a nevezett résztvevőt a versenyelején és közben kitiltsák a versenyből a fentiek megszegése esetén.

Személyi részvételi feltételek

 • A teljesítménytúrán mindenki saját felelősségére vesz részt

 • Csak úszni tudők jelentkezését fogadjuk el

 • A részt vevő elismeri, hogy nincs olyan betegsége, amely veszélyeztethetné a saját vagy mások testi épségét a verseny közben.

 • Alkohol hatása alatt álló személy a versenyen nem vehet részt!

 • 18 év alattiak a versenyen csak szülői felügyelettel vehetnek részt (de hajónként

 • minimum egy fő 18 év feletti kell, hogy legyen)

A teljesítménytúra alatt a mentőmellény viselése kötelező!

 • A befizetett nevezési díjabban az esetben jár vissza, ha extrém időjárási helyzet vagyaz áradó víz (vízjelző és meteorológiai szolgálatok jelzése szerint) nem teszi lehetővé a versenyt.

 • Minden versenyzőnek gondoskodnia kell sátorról, hálózsákról, egyéni felszerelésről. A részvételi díj a sátras szállást tartalmazza péntek éjszakára.

 • A használatra átadott eszközökért / elvesztés, rongálás, sérülés, stb. / teljes anyagifelelősség terheli a résztvevőket.(4 személyes túrakenu 80000 Ft, evező lapát 10000Ft, mentőmellény 8000 Ft)

 • A verseny szervezői kikötik magunak a jogot, hogy a nevezett versenyzőt a verseny elején és közben kitiltsák a versenyből a fentiek megszegése esetén.

Hiba | Kenumaraton

Hibaüzenet

 • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; backup_file has a deprecated constructor require_once() függvényben (/home/mitvegye/public_html/kenumaraton.hu/sites/all/modules/contrib/backup_migrate/backup_migrate.module 279 sor).
 • Deprecated function: Non-static method FastGallery::getInstance() should not be called statically fast_gallery_get_FastGallery() függvényben (/home/mitvegye/public_html/kenumaraton.hu/sites/all/modules/fast_gallery/fast_gallery.module 283 sor).
 • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mitvegye/public_html/kenumaraton.hu/includes/common.inc:2791) drupal_send_headers() függvényben (/home/mitvegye/public_html/kenumaraton.hu/includes/bootstrap.inc 1499 sor).
 • Error: Call to undefined function sql_regcase() FastGallery->exploreDir() függvényben (/home/mitvegye/public_html/kenumaraton.hu/sites/all/modules/fast_gallery/fast_gallery.class.php 169 sor).

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.