VIII. Indián kenu túlélő verseny

Mikor: 
2015-09-12 10:00
Táv: 
33 km
Ár: 
10 000-Ft/csapat

 

Versenyszabályzat

 

VIII. Indián kenu túlélő verseny

 

(Békés-Csaba-Gyula)

 

 

FIGYELEM!

Ebben az évben is a rajt Gyulán lesz!!!

2015. szeptember 12 (szombat)

 

Regisztráció helye és ideje:

 

Gyula, Hídfő söröző terasza

 

8.30 – 9.30 között

 

Rajt:

10.00 óra

Csak 4 személyes csapatok nevezhetnek (legalább egy hölgy taggal!)

 

A verseny esőnap is megrendezésre kerül.

Kérünk mindenkit, hogy az időjárásnak megfelelően készüljenek!

Viszontagságos idő esetén a kockázatos feladatok a szervezők döntése alapján törlésre kerülhetnek a balesetveszély elkerülése miatt!

Nevezhet:

Minden 16. életévét betöltött személy, aki úszni tud és a verseny feltételeit elfogadja!

Minden csapatnál kell lennie egy mobiltelefonnak, (biztonsági okok miatt!) segélyhívás céljából, melynek a száma meg kell egyeznie a nevezési lapon feltüntetett számmal!

A szervezők elérhetősége a rajtszámon megtalálható!

Kenukról minden csapatnak magának kell gondoskodni!

 

Nevezéseket előzetes regisztrációban kérjük!

A nevezés és nevezési díj befizetése a helyszínen.

Nevezési díj előzetes regisztrációval:

10 000-Ft/csapat

(mely tartalmazza a vacsora díjat, a pólót, és egy oklevelet a teljesítményről)

Határidőn túl, vagy helyszínen való nevezés esetén:

10 000-Ft/csapat

(mely tartalmazza a vacsora díjat, és egy oklevelet a teljesítményről)

Valamint egy meglepetés ajándék csomag 2000-Ft értékben!

(minden nevező csapat készítsen egy meglepetés csomagot, amiben négy darab meglepetés van, (légy kreatív) és, amit az eredményhirdetésnél sorsolunk ki.

 

Az első három helyezett éremdíjazásban részesül.

 

Az első helyezett csapat megkapja a vándorserleget is.

Különdíj

2013-tól útjára bocsájtottunk egy indiánt, (Lassú Víz), akit egy évre be kell fogadnia annak a csapatnak, aki az összetett eredmények alapján a középső. (Ne ijedj meg, nem élő!) Ha középsőnek két csapat jön ki, ebben az esetben a vendég indián sorsát kötélhúzással döntjük el. Egy évig annál a csapatnál lesz, akinek maradt ereje ebben a feladatban győzni.

 

Jelentkezéseket:

2015. szeptember 7-ig kérjük eljuttatni a

zergeitke@freemail.hu

címre

Aki eddig leadja a nevezését (név, cím, születési idő, telefonszám, póló méret, név a pólóra) a pólója névre szóló lesz!

Felelősség nyilatkozat:

a helyszínen

18 éven aluliaknak szülői hozzájárulás szükséges!

A verseny összetétele:

A 33 km alatt 4 zsilip és különböző ügyességi feladatok megoldása vár rátok az evezésen kívül! Az evezés időre megy, miközben egyes feladatok sikeres megoldása plusz, vagy mínusz időt jelent.

A feladatok megoldása és az evezés együttes eredménye alapján dől el a helyezés!

Tehát érdemes a feladatokra készülni az időszerzés miatt! Nem mindegyik akadály megoldása jár időszerzéssel, de a teljesítéséhez szükséges a gyorsaság, ügyesség.

A csapatoknak valamennyi feladatot meg kell oldani!

Előre nem látható akadályként előfordulhat bedőlt fa, valamint más, váratlan nehézség alakulhat ki a szakaszon.

Megadott szintidő:

7 óra

Kötelező pihenőt nem írunk elő, de bárki, bárhol tarthat a saját ideje rovására!

Ha valamelyik feladatnál torlódás alakul ki, a várakozási időt nem vonjuk le, de törekszünk arra, hogy több megoldási pont legyen a helyeken.

(a várakozó csapat addig pihen)

Ebben az évben nem pontozó lapok lesznek, hanem a pontszerző helyeken minden csapat kap egy beszélő kavicsot, amit össze kell gyűjtenetek a rajtnál kapott tarisznyába, és a célba a versenybírónak átadni.

Szintén ebben az évben elsőként a kiírásban 3-3 indián nevet találsz, amik a következők:

Női:

Selymes Víz

Aranyló Toll(pihe)

Kék Felhő

Férfi:

Csobogó Forrás

Osonó Mokaszin

Fénylő Sas

Ezzel kapcsolatban a feladat a következő:

Nevezéskor minden csapat egy tagja választhat(!), (nem kötelező) a három-három név közül csak egyet, (vagy a női, vagy a férfi).

Fontos!!!

Csak a nevezés sorrendjében választható a név és egy név csak egyszer szerepel. Ha valaki kiválasztotta a következő, aki szeretné, csak a megmaradt közül választhat.

Ha már lefoglalták a neveket, akkor a többiek lemaradnak erről a lehetőségről.

Figyelem!!!

Ezt senki sem fogja tudni, hogy ez jót, vagy rosszat jelent! Az eredményhirdetés után lesz felbontva a boríték, ami ezzel kapcsolatos!

15 perc jóváírást szerezhet a csapat azzal, hogy indiános jelmezben vesznek részt a versenyen!

A holtversenyt kötélhúzás dönti el!

A verseny leírása:

Nevezés: az indulási sorrend dobókockával dől el! Az a csapat indul elsőként, amelyik az öt kockával nagyobbat dob. Azonos szám esetén az lesz előbb, aki korábban adta le a nevezését (a nevezési idő a Nevezési lapra lesz ráírva).

Rajt: Gyula Hídfő Söröző előtti stégtől: (az indulás folyással szemben történik. Fontos! Menetirány szerint bal oldalon kell haladni a hídig, ahol megfordulás után a startig a folyásirány szerint a bal oldalon kell közlekedni!)

Gyula, Vashíd, Lebegés a víz fölött: a csapatból egy fő gyorsan kiszáll a kenuból és lajhármászással átjut a túloldalra, ahol a társai már a kenuval megfordulva várják, hogy induljanak tovább.

Gyula, Hídfő Söröző, Slalom: a starttal szemben egy 30 m-es szlalompályán kell végigevezni. Bóját érinteni lehet kihagyni nem! (kihagyás esetén újra kell kezdeni, de ezt nem vonjuk le az időből!).

 

Gyula, Béke sugárúti híd: Őszi bogyógyűjtés: megérkezéskor a csapatból egy valaki oldja meg a feladatot, ami arról szól, hogy a hídról a pályafelügyelők leengednek egy fürt szőlőt, amit az utolsó bogyóig meg kell enni.

Még mielőtt túl egyszerűnek gondolnátok, gondoljátok át, ugyanis a fürthöz nem lehet sem kézzel, sem mással hozzáérni, csak szájjal!

Gyula, Törökzugi lakótelep, Íjászat: a folyó túloldalán egy állatot láthattok, és szeretnétek hazavinni a törzsnek vacsorára. Itt 10 lövést kell leadni íjjal csapatonként egy főnek a part túloldaláról, (menetirány szerint bal oldalról). Minden érvényes találatot 1 perccel jutalmazunk. Beszélő kavicsos feladat!

Gyula, zsilip: a verseny-szakaszon négy zsilipen kell majd átkelnetek, külső segítség nélkül. Ez az első. Itt az átkelési lehetőség (menetirány szerint) bal oldali kiszállás és bal oldali vízre szállás. (sólyapálya van)

Zsilip és a Pósteleki híd közt, Valamit visz a víz: Ennél a feladatnál nem lesznek pályafelügyelők, a feladatra az egyesületünk logója hívja fel a figyelmet. A vízben kis üvegek fognak lebegni, amiből egyet ki kell választani. Teljesen mindegy melyiket, mindegyiknek egyforma lesz a tartalma, a Totó kérdéseit fogja tartalmazni, amit menet közben kell kitölteni. Az üvegben lesz a teszt lap és egy zsírkréta, amivel a jó választ X-el kell megjelölni. Nem szabályozzuk, hogy megálltok, vagy evezés közben, csak legyen kész, ugyanis a Veszei hídnál kitöltve le kell adni a pályafelügyelőnek.

13+1 totó: a kérdések ebben az évben Winnetou-ról lesz összeállítva. Tippelni kell, lehetőleg pontosan, mert minden rossz válasz 1 perc büntetőt eredményez! (a tesztlapok a helyszínen a pályafelügyelő részéről értékelve lesz. Beszélő kavicsos feladat!

Pósteleki híd után, Kincskeresés: Figyelem! Ennél a feladatnál sem lesznek pályafelügyelők! A híd korlátján A/3-s formátumban az egyesületünk logója lesz elhelyezve. Ha ezt látod, a híd korlátján, alatta áthaladva jobb oldalon egy fő kiszáll, és az ott lévő kavicsok közül elhoz egyet a célba. Vigyázz rá, mert, ha nincs meg 5 perc büntetőt kap a csapat!

Veszely csárda, Gőzhajó a láthatáron: a hídhoz érve csapatonként most két fő a lelógó kötéllétrán felmászik, a hídra, átadja a kitöltött totót, és megpróbálják a sápadt arcúak gőzhajóját vízi bombával eltalálni. Hogyan? Kaptok egy törölközőt, aminek a két végét meg kell fognotok. A pályafelügyelők ráteszik a töltetet, ami vízzel töltött léggömb, és a törölközőről úgy kell eldobnotok, (kézzel nem lehet hozzáérni!), hogy az a karikában csapódjon be. Csak azután lehet továbbmenni, ha ez sikerült! Ezután a híd túloldalán található másik létrán visszamásztok a kenuba, és mehettek tovább.

Ásványvíz és szendvics vételezési lehetőség!

Békéscsaba gyalogos híd (KISZ tábor előtt), Hogyan bánsz a fúvócsővel?: A feladat az, hogy megérkezéskor kap a csapat egy pingpong labdát, amit a kenu mellé kell tenni a vízre, és a csapat bármely tagja a labdával kapott csővel úgy fújja, hogy a parton lévő kapuba jusson. Persze a többiek irányítják a kenut. Ha a labda a kapuba ért már mehettek is.

Békéscsaba, Lencsési lakótelep, Parázson járás: A Nagy Varázsló a Rossz Szellemeket próbálja elűzni a lelkekből, csak sikerül e? A csapat nevében egy valaki kiszáll a kenuból, és mezítláb végig megy az „izzó parázs”-on.

Ne komplikáld túl!

Békéscsaba, Ilosvai út, zsilip: jobb-jobb oldalon találhatók a sólyapályák.

Békéscsaba, Árpád fürdő, Úszás: megérkezéskor csapatonként egy személy elfut, vagy sétál a medencéig és leúszik 100 m-t, bármilyen úszásnemben!

(Úszni csak fürdő ruhában lehet! A vetkőzést és öltözést nem szabályozzuk. Lehet a parton, menet közben, vagy a medence szélén.)

Békéscsaba, gyalogos híd, Szárasság lesz: a Nagy Varázsló kiolvasta a szerencse köveiből, hogy sokáig nem lesz eső, ezért készülni kell, hogy az állatoknak legyen ivóvizük. Ezért a csapatból három személynek ki kell szállni, hogy a hordót megtöltse.

A hordó 30 literes, a vödör 10. Az első megmeríti a vödröt, és csatárláncba állva elfut vele a következőig, ahol átadja, majd ő is elfut a következőhöz, aki a hordóig fut és beleönti a vizet, majd ugyan úgy, csatárláncban kell visszajuttatni az elsőhöz, hogy újra megtöltse. (nem garantált, hogy három körrel meg lehet tölteni a hordót, ugyanis a korábbi sápadtarcú támadáskor a törzs egyetlen vödre találatokat ért, vagyis lyukas)

A csapat csak akkor mehet tovább, ha a hordó teljesen tele van, és a labdát a kapott (vízi) Colt-tal kilövi a hordóból a földre.

Békéscsaba, Konzervgyári zsilip: a sólyapályák menetirány szerint jobb

oldalon találhatók.

Új közúti híd, Evező fűzés: a feladat arról szól, hogy a híd aljáról 10 karika lóg le, melynek belső átmérője 30 cm. A kenuban elől és hátul ülőnek az evező lapátját mind a 10 karikán át kell fűznie. Kihagyni nem lehet! (ha valaki kihagy egyet, vissza kell menni, és újra kezdeni! Viszont, ha közben megérkezik egy másik csapat, előre kell engedni!) Tehát, érdemes lassan megközelíteni.

 

Bandika fa, Robban a puskapor: egy versenyző kiszáll a kenuból és a jelzéstől kúszva megközelíti a megjelölt helyet. Itt megtalálja a „gyújtózsinór” végeit, amelyikből meg kell gyújtania az ott található gyufával egyet. (csak egyet lehet választani, amit meggyújtasz, ugyanis annyi szálnak lesz ott a vége, ahány csapat nevezett) Addig kell ott hasalni, míg meg nem hallja a robbanást (ez esetben a durranást). (a gyújtózsinór hossza különböző lesz, ebből adódik, hogy az jár a legjobban, aki a legrövidebbet gyújtja meg, ha szerencsésen választ, hiszen hamarabb ég végig /1 másodperc – 1 cm/ az égése) A durranásig a fűben kell lapulni és csak utána (!) indulhatsz vissza futva, sétálva a kenuhoz és indulhattok.

Sikkony, Táblakép: a törzs vadászat közben talál egy összetört táblaképet, amit a csapatból egy valakinek ki kell rakni. Amint ez sikerült, indulhattok tovább. (tanultam a tavalyi esetből!)

Békés, körgát, sólyapályák menetirány szerint jobb oldalon találhatóak.

Békés, piac melletti liget, Lovaglás: ennél a feladatnál lóhátra kell szállni (nem kell félni, nem szőrén kell megülni, és nem is most kell betörni a lovat) és vezető száron meg kell tenni 5 kört, csapatonként egy főnek.

A feladat az öt kör alatt, hogy a fákon lévő karikákon a lándzsával át kell dobni. Minden találatot 1 perccel jutalmazunk.

Beszélő kavicsos feladat!

Békés, Erzsébet liget, Zsákba futás: a jelzésnél, (Bagolyvár Étterem után) egy személy kiszáll, az evezőt a kenuban hagyja, majd a pályafelügyelőtől kap egy zsákot, amivel el kell jutni a célig, elesés nélkül! (aki elesik, annak vissza kell menni a kiinduló pontig, és újra kezdeni!)

Cél: Békés, Erzsébet híd: a verseny akkor fejeződik be, amikor a csapat szárazon és vízen eljut a hídig, (célig) és egymás kezét megfogva a parton a magasba emelik egy UFF kiáltással.

 

Eredményhirdetés: 18 órakor!

Célba érkezés után tusolási lehetőség van a Sportcsarnokban és vacsora a nevezésnél kapott tikett alapján.

Reméljük felkeltettük az érdeklődést, és minél többen vállalkoznak a kihívásra, miközben felhívjuk a figyelmet, hogy a táv nehézsége és hosszúsága miatt ajánlott a jó kondíció és a komoly felkészültség. A versenyen szinte érintetlen természeti viszonyokat és akadályokat kell túlélni, nehéz körülmények között, mely komoly kitartást, állóképességet és próbatételt igényel!

Rendezvényünk nem csak verseny, hanem jó szórakozást, kikapcsolódást kínál a játékos feladatokkal.

Esetenként talán szigorúnak látszik a büntető, de ez mindenkire vonatkozik, ugyan úgy, mint az idő feladatoknál való gyűjtése! Lehetőleg törekedjetek arra, hogy büntetőre ne kerüljön sor.

Az a csapat kizárásra kerül, aki:

  • Nem a Fair Play szerint versenyez!

  • A másik csapatot akadályozza, balesetveszélyes helyzetet teremt másoknak!

  • Aki a pályafelügyelők utasításait nem tartják be!

A verseny feladását feladatoknál tudjuk elfogadni!

Nem szeretnénk módosítani, de váratlan esemény, vagy technikai akadályok miatt a feladatok esetenként változhatnak, a sorrendek cserélődhetnek.

Békésről szervezett keretek között már nem megyünk vissza Gyulára, ezért lehetőség szerint mindenki gondoskodjon arról, hogy a járművek Békésre kerüljenek.

Kísérőknek is tudunk biztosítani vacsorát, ezt kérjük előre jelezni.

Reméljük sikerült felkelteni az érdeklődést.

Mindenkit szeretettel várunk!

2015. július

Old Shatterhand

Elektromos füstjel: +36 30 205 9470

Felmerült kérdésekre, kérésekre szívesen válaszolok.

 

Indián nyár – Indián túlélő verseny – Indián törzsi tanácskozás tábortűzzel

(eső esetén ez elmarad)

Szeretnénk, ha az eredményhirdetés után mindenki az indiános öltözékében velünk tartana a ligetbe egy kötetlen beszélgetésre az Indiánok tábortüze köré.

A hangulatról indiános, vadnyugati zene, és a közelben fellelhető tüzes víz gondoskodik.

Reméljük a tábortűz és a totemoszlop, amihez nem kötünk ki senkit, mindenkit csábít erre a különleges hangulatú kikapcsolódásra, és közben az is kiderül itt, hogy melyik csapatnak kell gondoskodni az indiánunkról, és ajándékok kiosztására is sor kerül, valamint megbeszélhetjük a nap eseményét, javaslatok születhetnek a következő évi feladatokra, miközben a békepipát is el lehet szívni. (igazi, vagy vízipipa)

Szeretettel várunk mindenkit!

Hiba | Kenumaraton

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; backup_file has a deprecated constructor require_once() függvényben (/home/mitvegye/public_html/kenumaraton.hu/sites/all/modules/contrib/backup_migrate/backup_migrate.module 279 sor).
  • Deprecated function: Non-static method FastGallery::getInstance() should not be called statically fast_gallery_get_FastGallery() függvényben (/home/mitvegye/public_html/kenumaraton.hu/sites/all/modules/fast_gallery/fast_gallery.module 283 sor).
  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mitvegye/public_html/kenumaraton.hu/includes/common.inc:2791) drupal_send_headers() függvényben (/home/mitvegye/public_html/kenumaraton.hu/includes/bootstrap.inc 1499 sor).
  • Error: Call to undefined function sql_regcase() FastGallery->exploreDir() függvényben (/home/mitvegye/public_html/kenumaraton.hu/sites/all/modules/fast_gallery/fast_gallery.class.php 169 sor).

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.